Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165280
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Постол, Дмитро | - |
dc.contributor.author | Любчук, Ольга | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-24T08:44:59Z | - |
dc.date.available | 2023-11-24T08:44:59Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Постол Д. Використання віртуальної реальності у готелях та ресторанах для поліпшення гостьового досвіду / Постол Дмитро, Любчук Ольга // Розвиток туристичного бізнесу, економіки та підприємництва: виклики сьогодення : матеріали І всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26–27 вер. 2023 р., м. Дніпро. – Дніпро : НТУ «ДП», 2023. – С. 99-100. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165280 | - |
dc.description.abstract | Досвід гостей у ресторанах і готелях завжди був важливим елементом туристичної індустрії. Зміни та розвиток технологій створюють нові можливості для покращення цього досвіду. Використання віртуальної реальності (VR) – один з таких прикладів. У цій статті розглядаються різні способи використання VR для покращення клієнтського досвіду в ресторанах і готелях. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.subject | віртуальна реальність | uk_UA |
dc.title | Використання віртуальної реальності у готелях та ресторанах для поліпшення гостьового досвіду | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Секція 2. Інноваційні підходи у сфері готельно-ресторанної справи |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Збірник І Всеукр.конференції-99-100.pdf | 221,38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.