Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165293
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Федорова, Анастасія | - |
dc.contributor.author | Язіна, Вікторія | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-24T09:38:32Z | - |
dc.date.available | 2023-11-24T09:38:32Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Федорова А. Імідж ресторану як фактор впливу на споживчий вибір / Федорова Анастасія, Язіна Вікторія // Розвиток туристичного бізнесу, економіки та підприємництва: виклики сьогодення : матеріали І всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26–27 вер. 2023 р., м. Дніпро. – Дніпро : НТУ «ДП», 2023. – С. 104-105. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165293 | - |
dc.description.abstract | Сучасна гастрономія переживає конкурентну боротьбу, де кожен ресторан прагне здобути увагу та лояльність клієнтів. Успіх закладів ресторанного господарства та інших підприємств і організацій певною мірою залежить від їхнього іміджу. Імідж компанії можна розглядати як її образ і репутацію в очах широкої громадськості. Він охоплює всі важливі аспекти, що інформують цільову аудиторію про діяльність і результати роботи компанії. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.subject | імідж компанії | uk_UA |
dc.title | Імідж ресторану як фактор впливу на споживчий вибір | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Секція 2. Інноваційні підходи у сфері готельно-ресторанної справи |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Збірник І Всеукр.конференції-104-105.pdf | 226,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.