Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/3709
Назва: Теоретичні підходи до визначення поняття «якість»
Автори: Попкова, Т. О.
Ключові слова: ІЕП НАН України;Підвищення ефективності діяльності підприємств
Дата публікації: 2013
Видавництво: Видавництво НГУ
Бібліографічний опис: Попкова Т. О. Теоретичні підходи до визначення поняття «якість»// Шляхи підвищення економічної ефективності в умовах реформ : досвід розвинутих та перехідних економік. – 2013. – С. 45-46
Серія/номер: Матеріали конференції;СD102
Короткий огляд (реферат): Значення якості постійно зростає у зв’язку із розвитком технологій виробництва і потреб людини. Саме тому вимоги до якості є визначальними у забезпеченні конкурентоспроможності продукції і підприємства в цілому. Найбільш відомими дослідниками проблем якості є Демінг Е., Джуран Д., Кросбі Ф, Фейгенбаум А., Ісікава К., Тагучі Г., Еванс Д. Р., Шаповал М.І., Басовський Л.Е., Окрепілов В. В., Тищенко О.М., Мазур І.І., Макогон Ю.В. та інші. В залежності від мети використання і розгляду якості до її основних аспектів можна віднести наступні [2]: філософський аспект, згідно з яким якість означає суттєву визначеність об’єкту, що розглядається, завдяки якій він стає специфічним і відрізняється від іншого об’єкту; соціальний аспект якості, що пов’язують із відношенням суб’єкту або суспільства в цілому до об’єкту, що вивчається; з технічної позиції якість пов’язують із кількісними та якісними змінами об’єкту дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/3709
Розташовується у зібраннях:ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ В УМОВАХ РЕФОРМ: досвід розвинутих та перехідних економік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
45-46.pdf242,81 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.