Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів
Abstract
Консервування сушінням широко застосовують в молочній промисловості: сушать незбиране та знежирене молоко, сколотини, молочну сироватку, суміші незбираного молока з знежиреним молоком або вершками, без добавок або з добавками. Визначальними критеріями ефективності технологічного процесу сушіння молока є вологість та продуктивність установки. Остання забезпечується регулюванням температури гарячого повітря, що надходить з калорифера, вбудованого в сушарку. Джерелом теплоносія для калорифера є перегріта водяна пара з парогенератора. Підвищення температури повітря, що подається в сушильну башту, обмежено небезпекою зіпсування (або навіть загорання) сухого молока, а зниження температури веде до збільшенню витрати теплоносія на одиницю випаруваної вологи.