Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.authorЖиляк, Вікторія
dc.date.accessioned2023-01-07T13:04:41Z
dc.date.available2023-01-07T13:04:41Z
dc.date.issued2020-01-13
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/162006
dc.description.abstractОб'єкт дослідження – поведінка споживача на ринку споживчих послуг. Мета дослідження – визначити стандарт вподобань отримувача послуги та запропонувати комплекс маркетингових дій для впливу на прихильність споживача до закладу. Методи дослідження – статистичні методи, методи експертних оцінок, інформаційно-цільовий та контент аналіз, польові методи дослідження, АВС&XYZ-аналіз, PEST, IFAS, EFAS, SWOT методи аналізу, модель Портера, сегментування методом угрупувань, метод Кано, матриці Хассі та Ламбена. Результати дослідження – проаналізовано маркетингова діяльність підприємства, що працює на ринку споживчих послуг, визначена місія, стратегічні бачення, ключові факторі успіху; зроблено сегментування та досліджено особливості поведінки споживачів на визначеному сегменті; здійснено аналіз ситуаційних факторів та референтних груп; розроблені рекомендації щодо маркетингового впливу на поведінку споживача. Положення, що захищаються: 1) поведінка споживачів на споживчому ринку відрізняється готовністю заплатити більшу ціну за якість матеріальних складових та унікальність її процесу; 2) основними маркетинговими методами впливу є позиціонування преміальної якості послуг, у першу чергу у соціальних мережах та через власний сайт. Використання результатів дослідження – можуть бути використані при розробці маркетингових програм та стратегій підприємств, що пропонують прості і схожі послуги на конкурентному ринку. Інформація щодо впровадження – результати дослідження впроваджені в маркетингову діяльність студії «Citrus». 4 Взаємозв’язок з іншими роботами – в якості методичних і довідкових матеріалів використані теоретичні та методологічні положення, розроблені провідними українськими і зарубіжними вченими у галузі поведінки споживача на ринку послуг. Соціально-економічна ефективність результатів дослідження –запропонований комплекс маркетингових дій сприяє збільшенню задоволення споживчих вподобань та підвищення економічної стійкості малого підприємства на ринку споживчих послуг.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectМАРКЕТИТОНГОВА ДІЯЛЬНІСТЬ, ПРОСТІ СПОЖИВЧІ ПОСЛУГИ, ПОВЕДІНКА СПОЖИВАЧА, СПОЖИВЧІ ВПОДОБАННЯ, ПРОЦЕС ПРИДБАННЯ ПОСЛУГuk_UA
dc.titleМаркетингове дослідження особливостей споживчих вподобань на ринку послугuk_UA


Долучені файли

Thumbnail

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу