• Localisation as translation phenomenon 

      Balashova, K.; Vysotska, T. (НТУ ДП, 2022)
      This paper is dedicated to the study of the complex interdisciplinary phenomenon “localisation”, which embraces linguistic, physical, business, cultural and technical components, and considered as a translation phenomenon. ...
    • Prospects of wte development in Ukraine 

      Starovoitov, Artem; Kyrychenko, M. S. (НТУ ДП, 2022)
      Ukraine has a huge problem with garbage. Every year Ukrainians throw away around 11 million tons of garbage, that’s 300 kilograms per person. 94% of these 11 million tons are buried in the many landfills, which take up ...
    • The impact of social media on the image of a company 

      Krasochenko, K.; Petrenko, O. (НТУ ДП, 2022)
      The growing usage of social media today is affecting many spheres of life including business and the means of running it. It goes without saying that social media is a powerful tool for promoting business, boosting brand ...
    • Theoretical and practical issues of subtitling translation 

      Pinchuk, S. A.; Vysotska, T. M. (НТУ ДП, 2022)
      The widespread use of audiovisual media has been made possible by their ability to share information quickly and to reach large audiences anywhere in the world, traditionally mainly through television and film, and today ...
    • Автоматизація виробництва морозива 

      Горбонос, Є. О.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Морозиво як складний гетерогенний харчовий об’єкт, що є водночас піною, емульсією і суспензією, відрізняється агрегативною нестійкістю впродовж усього технологічного процесу виробництва та під час зберігання. Суміші морозива ...
    • Автоматизація виробництва твердих сирів 

      Коротич, А. Д.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Твердий сир – їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями, відокремленні сироватки з подальшою обробкою згустку та витримкою від трьох місяців до ...
    • Автоматизація виробництва тротуарної плитки 

      Папанов, Р. О.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Тротуарна плитка — сучасний матеріал для покриття тротуарів, вулиць, підходів до будівель. Плитка проста в укладці і обслуговуванні. На відміну від асфальтового покриття, не перешкоджає рослинам в живленні водою і газообміні. ...
    • Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку 

      Дмухівський, М. І.; Ткачов, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Український ринок соків і сокових напоїв в останні роки динамічно розвивається. Отже, для вітчизняних виробників соків і сокових напоїв існує значний потенціал, використання якого обмежується такими чинниками, як низький ...
    • Автоматизація процесу нагріву зерна у зерносушарці 

      Галюлько, В. В.; Соснін, К. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Більш високі об’єми сушіння зерна при зростанні вартості енергоносіїв потребують підвищення рівня автоматизації процесів керування. Об'єкт дослідження: система автоматизованого керування нагрівом зерна у шахтній зерносушарці ...
    • Автоматизація технологічних ланок виробництва біологічного палива 

      Павленко, Д. О.; Козарь, М. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      В Україні зараз гостро стоїть питання поліпшення енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики. Головне завдання – знизити залежність від газу і нафтопродуктів. З огляду на те, що Україна має значний потенціал в ...
    • Автоматизація технологічних ланок з виробництва стиролу 

      Федоров, Д. М.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Мета функціонування будь-якого хіміко-технологічного виробництва – одержання цільових продуктів у необхідній кількості та якості з використанням оптимальних об’ємів ресурсів. Основним методом виробництва є зневоднення ...
    • Автоматизація технологічного процесу виготовлення автоклавного газобетону 

      Ромодін, А. В.; Карпенко, О. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Газобетон − це легкий штучний матеріал, отриманий внаслідок твердіння поризованої суміші, що складається з гідравлічних в'яжучих речовин, тонкомеленого кремнеземистого компоненту, води та газоутворюючої добавки. Газо-бетонні ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва гальмівних колодок 

      Ягодка, С. В.; Надточий, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Однією із частин гальмівної системи є диск та колодки – як основна ланка для всієї системи. Якість виготовлення цих компонентів гальмівної системи значно зменшить кількість ДТП, оскільки вони є найбільш навантаженими ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва азотної кислоти 

      Лисиця, С. С.; Заславський, О. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Азотна кислота за обсягом виробництва займає серед інших друге місце після сірчаної. Стрімке зростання об’єму виробництва HNO3 зумовлюється важливим значенням кислоти і її солей для народного господарства. Азотна кислота ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва деревних паливних гранул 

      Уманський, Р. С.; Надточий, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Щороку зростають обсяги споживання електроенергії та інших енергоресурсів промисловістю та населенням. Запаси традиційних видів палива зменшуються, а їх вартість зростає. Тому значна увага приділяється пошуку альтернативних ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва коксу 

      Васюков, Я. Ю.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Кокс − вид твердого палива, яке одержують нагріванням кам'яного вугілля, торфу тощо до високих температур без доступу повітря. Найбільше споживання в Україні припадає на промислові вуглецеві вироби, оскільки продукція ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва ксилолу 

      Кизилов, С. О.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Діметилбензоли або ксилоли, ксилени – ароматичні вуглеводні, органічні сполуки ряду аренів, ізомери складу C6H4(CH3)2, складаються з бензольного кільця та двох метильних груп. Сфери застосування ксилолу: стоматологія; ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину 

      Селіванов, О. Л.; Заславський, О. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Жорсткі вимоги споживачів до смакових якостей харчових продуктів та напоїв спонукають науковців та виробників до створення сучасного напрямку в промисловості – розробки нових видів комбінованих харчових продуктів з пониженим ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва мастил на основі мильних загусників 

      Гринь, О. К.; Козарь, М. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Зростаючі потреби в нафтопродуктах разом із постійним підвищенням цін на них і погіршенням екологічного стану навколишнього середовища зумовлюють пошук нових технологій переробки нафтопродуктів. Загусники створюють ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва поліетилену високого тиску 

      Сміщенко, А. О.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      На сьогодні значну частину поліетиленової сировини, яка синтезується у світі, використовують для виробництва труб різного технологічного призначення, такого як будівництво напірних водопроводів та газопроводів і т.п. Значну ...