Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.authorБаранов, П. М.
dc.contributor.authorСливна, О. В.
dc.contributor.authorШевченко, С. В.
dc.contributor.authorКірін, Р. С.
dc.date.accessioned2022-10-20T08:05:06Z
dc.date.available2022-10-20T08:05:06Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationКритерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостями / П. М. Баранов, О. В. Сливна, С. В. Шевченко, Р. С. Кірін // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2021. – № 67. – С. 125-135.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161690
dc.description.abstractМета. Ознайомлення з новою методикою оцінки якості бурштину-сирцю на основі принципу порівняння властивостей сировини зі споживчими властивостями виробів. Методика. В роботі використані загальнонаукові та спеціальні методи дослідження –теоретичні (аналіз, узагальнення, порівняння), гемологічні та економічні. Основна частина роботи базується на практичних результатах раніше виконаних досліджень та експертних оцінок. Результати. Показано, що бурштин є одним з найпоширеніших каменів насамперед у декоративно-прикладному мистецтві та ювелірній галузі. Сучасний ринок сформував споживчий попит на вироби з бурштину від бус і художнього різьблення до колекційних зразків і приладів інтер'єру. До кожного виду виробів пред'явлені свої варіації властивостей і, перш за все, це форма, розмір, колір, прозорість, естетичні ефекти, унікальність, рідкість, якість обробки та ін. Таким чином сформовані індивідуальні споживчі властивості для кожного виду виробів, які за сукупністю естетичних якостей забезпечують певну вартість товару.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherВидавництво НТУ "ДП"uk_UA
dc.subjectбурштинuk_UA
dc.subjectкритерії якостіuk_UA
dc.subjectспоживчі властивостіuk_UA
dc.subjectдекоративні властивостіuk_UA
dc.subjectінклюзиuk_UA
dc.subjectпринцип сумісностіuk_UA
dc.titleКритерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостямиuk_UA
dc.title.alternativeCriteria for amber quality assessment basing on the principle of comparison with consumer propertiesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.udk553.99uk_UA


Долучені файли

Thumbnail

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу