Дослідження та синтез системи автоматичного керування процесом виробництва кисломолочних продуктів
Abstract
Об'єкт дослідження: Система керування температурою сирного згустку в коагуляторі.
Мета роботи: створення системи керування температурою сирного згустку в коагуляторі.
Керування температурою сирного згустку в коагуляторі здійснюється за допомогою зміни потужності електричного нагрівача, що розташований у водонагрівачі. Температура середовища у коагуляторі контролюється датчиком температури з діапазоном від -50 до 180ºС.
Головними показниками при розробці системи керування температурним режимом при роботі коагулятора є: забезпечення постійного контролю за перебігом технологічного процесу, дотримання вимог, пред’явлених до системи керування, енерго- та ресурсозбереження, а також забезпечення безпеки роботи персоналу. Робота системи визначається показниками приладів на технологічному обладнанні.
Використовуючи інформацію та результати виконання проекту бакалавра в кваліфікаційній роботі було визначено вимоги до проектованої системи керування, задачі, які повинна виконувати система керування, виконано синтез системи та вибір регулятора для забезпечення перебігу перехідного процесу згідно з визначеними вимогами та розроблено програмне забезпечення людино-машинного інтерфейсу.