Показати скорочений опис матеріалу
Автоматизація виробництва морозива
dc.contributor.author | Горбонос, Є. О. | |
dc.contributor.author | Славінський, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2022-06-23T08:23:46Z | |
dc.date.available | 2022-06-23T08:23:46Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Горбонос Є. О. Автоматизація виробництва морозива / Горбонос Є. О., Славінський Д. В. // Тиждень студентської науки - 2022 : матеріали 77 студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 16-20 травня 2022 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2022. – С. 357-359. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160482 | |
dc.description.abstract | Морозиво як складний гетерогенний харчовий об’єкт, що є водночас піною, емульсією і суспензією, відрізняється агрегативною нестійкістю впродовж усього технологічного процесу виробництва та під час зберігання. Суміші морозива в процесі низькотемпературного оброблення змінюють агрегатний стан фаз і перетворюються на нові за структурою і формою зв’язків дисперсні системи. Впродовж одночасного інтенсивного охолодження та збивання сумішей з коагуляційним типом структури утворюється коагуляційнокристалізаційна структура морозива м’якого з подальшим її переходом у кристалізаційну, характерну для морозива загартованого. Однією з ключових фаз приготування морозива є фризерування. | |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво НТУ "ДП" | uk_UA |
dc.subject | морозиво | uk_UA |
dc.subject | фризерування | uk_UA |
dc.subject | автоматизація виробництва | uk_UA |
dc.title | Автоматизація виробництва морозива | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |