Кулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен
Date Issued
2024
Author(s)
Цупрова, Анастасія Максимівна
Abstract
Мета дослідження: вивчити процеси неологізації у сучасних масмедіа,
виявити їхні основні характеристики та вплив на розвиток лексичного складу
української мови.
Одержані висновки та їх новизна полягає в системному аналізі
механізмів творення та функціонування неологізмів у сучасному українському
медіадискурсі, з акцентом на їхню роль у відображенні соціокультурних
трансформацій.
Результати дослідження можуть бути використані для укладання
словників неологізмів, вивчення лексикології та медіалінгвістики, аналізу впливу
нових лексичних одиниць на мовну свідомість, а також для дослідження
соціокультурних змін через мову.
виявити їхні основні характеристики та вплив на розвиток лексичного складу
української мови.
Одержані висновки та їх новизна полягає в системному аналізі
механізмів творення та функціонування неологізмів у сучасному українському
медіадискурсі, з акцентом на їхню роль у відображенні соціокультурних
трансформацій.
Результати дослідження можуть бути використані для укладання
словників неологізмів, вивчення лексикології та медіалінгвістики, аналізу впливу
нових лексичних одиниць на мовну свідомість, а також для дослідження
соціокультурних змін через мову.
File(s)![Thumbnail Image]()
Loading...
Name
ДИПЛОМ ЦУПРОВА А.М_.pdf
Size
1.24 MB
Format
Adobe PDF
Checksum
(MD5):ed01573af413a7d5c275b871890c581d