Показати скорочений опис матеріалу
Формування товарної політики суб’єкта підприємництва в сучасних умовах господарювання
dc.contributor.author | Дігтяр Юлія Сергіївна | |
dc.date.accessioned | 2025-01-15T04:49:09Z | |
dc.date.available | 2025-01-15T04:49:09Z | |
dc.date.issued | 2024-06 | |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/169203 | |
dc.description | Пояснювальна записка: 64 стор., 8 рис., 12 табл., 26 джерел, 3 додатки, презентація PowerPoint. Об'єкт дослідження – процес формування товарної політики підприємств малого та середнього бізнесу. Мета дослідження – визначити підходи до формування раціональної товарної політики суб’єкта підприємництва в сучасних умовах господарювання. В роботі актуалізоване питання формулювання товарної політики, яка відповідає споживчим уподобанням та має важливе значення для збереження задоволеності та лояльності клієнтів, а також для стимулювання зростання продажів. Крім того, розуміння споживчих тенденцій на ринку може допомогти підприємствам передбачити зміни попиту та завчасно коригувати свій асортимент, щоб отримати вигоду від нових можливостей. У першому розділі було приведено аналіз теоретичних засад щодо товару та асортиментна політика Визначено роль асортиментної політики у розвитку підприємств. У другому розділі проаналізовано та оцінено стан питання щодо виходу нового товару на ринок, етапи, проблеми, перспективи. Проведено аналіз ринку товарів в аграрній сфері, визначені тенденції розвитку та проблеми, що перешкоджають. У третьому розділі розроблено підходи до обґрунтування асортиментної політики виробництва товарів на прикладі підприємств молочної галузі. Оцінювання асортименту продукції підприємства методом АВС- XYZ-аналізу з визначенням найбільш перспективних груп товарів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | ТОВАРНА ПОЛІТИКА, ПІДПРИЄМНИЦТВО, АСОРТИМЕНТ ПРОДУКЦІЇ, РИНОК, АВС- XYZ-АНАЛІЗ, МОЛОЧНА ГАЗУЗЬ. | uk_UA |
dc.title | Формування товарної політики суб’єкта підприємництва в сучасних умовах господарювання | uk_UA |
dc.type | Пояснювальна записка: 64 стор., 8 рис., 12 табл., 26 джерел, 3 додатки, презентація PowerPoint. Об'єкт дослідження – процес формування товарної політики підприємств малого та середнього бізнесу. Мета дослідження – визначити підходи до формування раціональної товарної політики суб’єкта підприємництва в сучасних умовах господарювання. В роботі актуалізоване питання формулювання товарної політики, яка відповідає споживчим уподобанням та має важливе значення для збереження задоволеності та лояльності клієнтів, а також для стимулювання зростання продажів. Крім того, розуміння споживчих тенденцій на ринку може допомогти підприємствам передбачити зміни попиту та завчасно коригувати свій асортимент, щоб отримати вигоду від нових можливостей. У першому розділі було приведено аналіз теоретичних засад щодо товару та асортиментна політика Визначено роль асортиментної політики у розвитку підприємств. У другому розділі проаналізовано та оцінено стан питання щодо виходу нового товару на ринок, етапи, проблеми, перспективи. Проведено аналіз ринку товарів в аграрній сфері, визначені тенденції розвитку та проблеми, що перешкоджають. У третьому розділі розроблено підходи до обґрунтування асортиментної політики виробництва товарів на прикладі підприємств молочної галузі. Оцінювання асортименту продукції підприємства методом АВС- XYZ-аналізу з визначенням найбільш перспективних груп товарів. | uk_UA |