Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160192
Назва: «Оцінка інженерно-геологічних умов ділянки проектованої забудови в заплаві р. Дніпро для обґрунтування гідродинамічно доцільної системи дренажу»
Автори: Саулов, Костянтин Сергійович
Ключові слова: КЛЮЧОВІ СЛОВА: ГІДРОДИНАМІЧНИЙ РЕЖИМ, ПРОГНОЗ РІВНЕ-ВОГО РЕЖИМУ, ДРЕНАЖНА СИСТЕМА, ПАРАМЕТРИ ДРЕНАЖНОГО ВО-ДОЗНИЖЕННЯ
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Саулов К.С. Оцінка інженерно-геологічних умов ділянки проектованої забудови в заплаві р. Дніпро для обґрунтування гідродинамічно доцільної системи дренажу:Дипломна робота магістра/ К.С. Саулов.Дніпро,2022.72с.
Короткий огляд (реферат): В кваліфікаційній роботі виконано дослідження гідрогеологічних та інженерно-геологічних умов ділянки проектованої забудови заплави р. Дніпро у зв’язку з обґрунтуванням доцільної схеми експлуатаційного водозниження. Об’єктом виконаного дослідження є геофільтраційні процеси в поруше-них будівництвом та експлуатацією проектованих споруд умовах. Мета кваліфікаційної роботи полягає в прогнозній оцінці змін гідродинамічного режиму підземних вод на ділянці проектованого будівництва та обґрунтування параметрів дренажного водозниження.
Опис: Метою роботи є прогнозна оцінка змін гідродинамічного режиму підземних вод на ділянці проектованого будівництва та обґрунтування параметрів дренажного водозниження. Об’єкт досліджень – геофільтраційні процеси в порушених будівництвом та експлуатацією проектованих споруд умовах. Предмет досліджень – параметри гідродинамічного режиму в умовах дренажного водозниження. Оцінка змін гідродинамічного режиму на ділянці будівництва виконана з використанням чисельного моделювання геофільтрації на базі програмного комплексу Visual MODFLOW. В процесі виконання роботи були вирішені наступні задачі: - виконаний аналіз та узагальнення даних про геологічну будову та гідрогеологічні умови досліджуваної території та ділянки будівництва; - розроблена загальна гідродинамічна схема досліджуваної території, обґрунтовані геометричні розміри модельованої області та структура моделі, визначені початкові та граничні умови; - виконана прогнозна оцінка рівневого режиму підземних вод на ділянці проектованого будівництва з урахуванням основних режимоутворюючих фак-торів; - обґрунтовано вибір доцільної дренажної системи, схему розташування водознижувальних споруд та параметри дренажного водозниження. Наукова новизна роботи полягає в розробці прогнозу гідродинамічного режиму під впливом проектованого будівництва та обґрунтуванні на цій основі доцільної схеми дренажного водозниження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160192
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Саулов 1.pdf22,29 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.