Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160264
Назва: Метрологічне забезпечення обробного центру з числовим програмним керуванням
Автори: Балута, Кирил
Ключові слова: обробний центр, числове програмне керування, похибка, невизначеність вимірювання, засоби вимірювання
Дата публікації: 6-кві-2022
Видавництво: НТУ «Дніпровська політехніка»
Бібліографічний опис: Балута К. Е. Метрологічне забезпечення обробного центру з числовим програмним керуванням : кв. роб. … магістра зі спец. 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» / Балута Кирил Едуардович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 79 с.
Короткий огляд (реферат): Об’єкт – обробний центр з числовим програмним керуванням. Мета роботи – розробка метрологічного забезпечення обробного центру з ЧПК, моделі вимірювань, віртуального стенду для автоматизації розрахунків. Предмет дослідження – аналіз та розрахунок метрологічних характеристик засобів вимірювань для обробного центру з ЧПК. Новизна роботи – розроблено математичну модель вимірювання та методику оцінки якості вимірювань технологічних параметрів об’єкту, розроблено віртуальний стенд для автоматизації розрахунків метрологічних характеристик обробного центру з ЧПК Методи дослідження – методи теорії ймовірності та математичної статистики, методи математичного моделювання, теорія похибок і теорія невизначеності вимірювань. Практична значимість полягає в розробці моделі вимірювань, синтезі віртуальної моделі та програми для оцінки невизначеності вимірювань розмірів. Обґрунтовано техніко-економічну користь від удосконалення метрологічного забезпечення на виробництві. У розділі охорона праці визначено небезпечні чинники при роботі з засобами вимірювань та запропоновано перелік дій, спрямованих на попередження виникнення небезпечних ситуацій при роботі в умовах виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160264
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Балута_Кваліфікаційна_робота.pdf2,31 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.