Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164916
Назва: Аналіз та прогнозування економічних показників України під час війни
Автори: Кочерга, Вікторія
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Метою даної кваліфікаційної роботи є розрахунок прогнозу на наступний період, на основі отриманих часових рядів з їх попереднім аналізом.
Практична цінність отриманих результатів полягає в оцінці можливих наслідків через зміну показників, а написаний програмний код скоротить час на розрахунок прогнозу за ARIMA-моделлю.
Опис: В інформаційно-аналітичному розділі визначені поняття «прогнозування» та «часовий ряд». Наведено характеристику часових рядів, та методу для перевірки їх адекватності. Розглянуто методи прогнозування та параметри, що оцінюють точність їх результатів. У спеціальному розділі проведено попередній аналіз часових рядів трьох економічних показників України за допомогою методу поворотних точок. Продемонстровано практичне використання описаних методів прогнозування, та визначено прогноз із найбільшою точністю за порівнянням спеціальних похибок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164916
Розташовується у зібраннях:2022-2023 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КочергаВ_бак124(2023).pdf4,18 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.