Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166323
Назва: Особливості передачі англійської лексики у галузі медицини в українському перекладі (на матеріалі наукових статей журналу The BJM)
Автори: Кальченко, В.О.
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження: наукові статті англомовних авторів з журналу The BJM. Предмет дослідження: особливості передачі англійської лексики у галузі медицини в українському перекладі. Мета кваліфікаційної роботи: аналітико-синтетичне осмислення та виявлення особливостей передачі англійської лексики у галузі медицини в українському перекладі. Методи дослідження: індуктивний, який визначає напрямок пошуку від накопичення мовного матеріалу до його систематизації; метод безперервної вибірки лексики з лексикографічних джерел та фрагментів медичних текстів англійської мови, що її містять; логіко-семантичний аналіз із подальшим теоретичним узагальненням отриманих результатів застосовується з метою виявлення семантичних та прагматично-функціональних характеристик лексики; метод перекладацьких трансформацій. Методи аналізу визначень компонентів та декількох етапів частково застосовані для визначення типів лексики англійської мови.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166323
Розташовується у зібраннях:2022-2023 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кальченко В..pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.