Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166754
Назва: Синтез та дослідження системи оптимального керування положенням сонячної фотоелектричної установки
Автори: Іванський, Ілля Іванович
Ключові слова: сонячна установка, синтез системи автоматичного керування , імітаційна модель, MATLAB
Дата публікації: 26-кві-2024
Видавництво: НТУ Дніпровська політехніка
Бібліографічний опис: Іванський І. І. Синтез та дослідження системи оптимального керування положенням сонячної фотоелектричної установки : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Іванський Ілля Іванович. – Д.: НТУ «ДП», 2024. – 67 с.
Короткий огляд (реферат): Об'єкт дослідження система автоматичного керування положенням сонячної фотоелектричної установки Предмет дослідження закони автоматичного керування положенням сонячної фотоелектричної у становки Проведений аналіз сонячної установки як об’єкта автоматизації та за його результатами сформовані вимоги щодо якості функціонування системи автоматичного керування положенням сонячної фотоелектричної установки Запропонований новий емпіричний алгоритм пошуку максимального екстремуму генерованої соня чною панеллю потужності Цей алгоритм заснований на покроковій та дискретній зміні координат в горизонтальній та вертикальній площинах з наступним аналізом значень потужності на два кроки назад. Протягом дослідж ень ви явлені нові закономірності зміни у часі генерованої сонячною панеллю потужності в залежності від просторового положення панелі для сонячної та хмарної погоди . Дані закономірності використані дозволили підтвердити ефективність запропонованого алгоритму автоматичного керування положенням сонячної панелі На основі створеної імітаційної моделі системи автоматичного керування положенням сонячної панелі проведений обчислювальний експеримент, що підтве рдив якість функціонування системи автоматичного керування за умови імітування реальних умов роботи сонячної установки Із використанням мови програмуван ня пакету MATLAB створено програмне забезпечення системи автоматичного керування з перевіркою коректності його функціонування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166754
Розташовується у зібраннях:2023-2024 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
151м-22_Іванський_ІІ_ПЗ.pdf2,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.