Підвищення конкурентоспроможності виробника кондитерської продукції (за матеріалами ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро»)
Zusammenfassung
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022.
Об’єктом розроблення виступає процес підвищення конкурентоспроможності виробника кондитерської продукції.
Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності виробника кондитерської продукції.
Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясувано теоретичні аспекти управління якістю продукції як вирішального фактору забезпечення конкурентоспроможності підприємства; визначено особливості технологічних інновацій в забезпеченні конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості; розглянуто контролінг якості продукції як вагомої складової конкурентоспроможності підприємства; надано характеристику діяльності підприємства; зроблено аналіз асортименту, що виробляється підприємством; оцінено вплив факторів зовнішнього конкурентного середовища на діяльність підприємства; оцінено конкурентоспроможність продукції ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро»; проаналізовано фінансово-економічну діяльність ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро»; досліджено особливості формування асортименту за допомогою ABC-XYZ-аналізу з метою виявлення напрямів підвищення конкурентоспроможності підприємства; впроваджено заходи щодо підвищення конкурентоспроможності ПрАТ «Кондитерська фабрика «АВК» м. Дніпро» та оцінювання їх ефективності