Показати скорочений опис матеріалу
Кулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен
dc.contributor.author | Цупрова, Анастасія Максимівна | |
dc.date.accessioned | 2024-12-27T09:55:01Z | |
dc.date.available | 2024-12-27T09:55:01Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Цупрова А. М. Кулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен : кваліфікаційна робота ступеня магістра / Цупрова Анастасія Максимівна. – Дніпро : НТУ «ДП», 2024. – 123 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/168735 | |
dc.description.abstract | Мета дослідження: вивчити процеси неологізації у сучасних масмедіа, виявити їхні основні характеристики та вплив на розвиток лексичного складу української мови. Одержані висновки та їх новизна полягає в системному аналізі механізмів творення та функціонування неологізмів у сучасному українському медіадискурсі, з акцентом на їхню роль у відображенні соціокультурних трансформацій. Результати дослідження можуть бути використані для укладання словників неологізмів, вивчення лексикології та медіалінгвістики, аналізу впливу нових лексичних одиниць на мовну свідомість, а також для дослідження соціокультурних змін через мову. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ ДП | uk_UA |
dc.title | Кулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен | uk_UA |